Ori de cate ori se termina o zi … nu-mi place sa spun S-A MAI DUS O ZI… ci mai curand spun SI MAINE ESTE O ZI… pentru ca toate aceste zile fac o vesnicie… Ori de cate ori se termina o zi… ma gandesc la ceea ce am facut sau nu am facut …la ce-as fi vrut sau nu sa fac…la ce-as fi putut face si fie n-am inteles fie n-am vrut… In fiecare zi imi dau seama ca sunt un arbitru, un liber arbitru…, un degustator … , un pilot de incercare…, un sapator in adancuri…, un pilot curajos,…un actor, …un cantaret…, un bucatar iscusit…, un luptator, …un maestru, un preot, un professor, un judecator, un aparator…sic ate alte ipostaze…intr-o singura zi…
Da, sunt un arbitru, un liber arbitru…pentru ca de la inceput mi s-a spus…ALEGE… allege intre bine sir au, intre frumos si urat, intre lupta si pace, intre bucurie si tristete… Iar noua, nuoa oamenilor ni se pare ca intot deauna intre aceste antiteze alegem binele, frumosul, pacea, bucuria…cand de fapt…uneori ne-nselam…si-ajungem sa fi ales altceva… De aceea cred ca nimic nu e mai important decat sa-I ceri lui Dumnezeu ori de cate ori ai ocazia, ori de cate ori te rogi…DOAMNE, DA-MI INTELEPCIUNE…ca sa stiu alege binele de rau, adevarul de minciuna, intre bucurie si tristete…fara sa ma-nsel
Da, mai sunt in fiecare zi un degustator… un degustator dar nu de vinuri ci de ceea ce intalnesti in viata de zi cu zi…E bine ca atunci cand gusti…sa stii ce e, ce tarie ascunde…la ce se potriveste…dar, sa nu-nghiti…ce gusti…si vrei sa cunosti…altfel te-mbata viata…si nu vei sti niciodata sa gandesti sau sa lucrezi cu luciditate… Gustam uneori din bucuria altora…sau din tristetea altora… pentru noi…poate fi benefic sau poate fi daunator… Gustam uneori din putere… cand inghiti sin u te saturi sin u-ti potolesti seteA…puterea te-mbata… Cineva spunea ca un strop te-ncununeaza, te-nalta…o mare iti ia mintile te pierde in imensitatea ei…TE INEACA...te ucide cu trufia si mandria ei… Gustam uneori fara o intentie anume manati doar de o furie trecatoare, din ura… e asa de oravitoare daca te hranesti cu ea… e asemeni rautatii, trufiei, tradarii, fatarniciei…si-un strop daca-l lasi sa treaca in interiorul taut e ucide… iti ucide sufletul curat, inima buna, gandurile iubitoare… ucide tot… Gustam uneori din iubire…daca stim sa alegem adevarata iubire sin u pe cea contrafacuta… ne vom bucura de o fericire vesnica… daca nu distingem ne culca la pamant inselaciunea, tradarea, sarcasmul, vanitatea… Se spune ca poti gusta din placerile lumii… Dar care sunt aceste placeri ale lumii… pe taraba poleita …cateoadata totul e minciuna, e inchipuire… de aceea VOI CERE MEREU SA NU MA PARASEASCA CI DIMPOTRIVA SA SPOREASCA INTELEPCIUNEA … spre a sti adevarata nenire a vietii….
Da, sunt in fiecare zi un pilot de incercare… tot ceea ce fac, tot ceea ce ma tine ocupata si-mi solicita gandirea si efortul fizic …ma face sa turez la maxim existenta, s-o fortez uneori, sa i-au curbe periculoase din mers cu viteza fara a sti de existenta lor, sa evit obstacole sis a am grija sa nu ma acccidentez…sau sa avariez masina testata…
Da, sunt un pilot…pentru ca nu e zi sa nu-mi doresc sa zbor, sa merg mai departe ascendant, inaltandu-ma prin propriul zbor…imi palce sa patrund inaltimile …inaltimile cunoasterii, ale gandirii…ale infaptuirii… si mai presus de toate inaltimile finitei… sunt un pilot curajos…nu pot refuza nici un zbor…nu mi se permite nici o aterizare fortata… uneori fac alimentarea in aer… si trebuie sa zbor pe orice vreme, in orice conditii climaterice…
Da, sun un bucatar iscusit cand suflete flamande de compasiune, de intelegere, de bunatate, de cunoastere...le hranesti le dai din mult sau putin ori uneori te miri cum ai putut hrani atatia oameni cu vorbele tale, cu gandurile bune, cu intelegerea... si-ti dai seama ca Dumnezeu le-a sporit ...spre -ati implini menirea ...
Da , sunt UN ACTOR… DA UN ACTOR… Nu-I asa ca deja mi-am atras oprobiul public….DE CE SUNTETI PARTINITORI si cand spun ca SUNT UN ACTOR ma judecati… VA PLAC ACTORII PE SCENA…NU VA PLAC ACTORII DIN VIATA… dar, paradoxal…TOTI JUCATI UN ROL… CEI MAI MULTI JOACA-N ROLURI SECUNDARE… NU E O RUSINE SA FII UN ACTOR IN VIATA… NU, actorul nu inseala, nu pozeaza in alt ceva… ci trece din ipostaze in ipostaze… DE CATE ORI NU V-ATI DORIT SA FITI REGI…? ATI REUSIT …? De buna seama ca nu… nici nu va-ntreb de ce… DAR, INTREABA UN ACTOR… EL A REUSIT… si stii ceva… ? tu cel ce ma asculti sau cel ce citesti… SI TU POTI FI REGE…fiind pentru putin timp cu voia sau fara de voia ta acest pertsonaj… poti s-o faci in diverse chipuri… Poti fi despot, fata de ceilalti…te vor privi ca pe-un rege…darn u te vor iubi lafel … poti fi un luptator, conducandu-I in cruciade sau incursiuni pe ceilalti…in inima lor sau in raport cu altii… vei fi aclamat, vei fi adulat, vei fi socotit biruitor…te vor trece in carti de istorie-a vietii …dar, nut e vor iubi…pentru ca esti iute la manie, sau pentru ca ai luat prizonieri…oameni asemeni tie… sau pentru ca ai luat prada de razboi…sau pentru ca i-ai invatat sa loveasca… de buna seama intr-o lupta interioara sau a relatiilor cu ceilalti… Dar poti firege a unui suflet iubit ce-ti spune: “ Bine-ai venit Domnul meu… ingaduie-mi sa-ti pun la picioare regatul iubirii mele… bogatiile toate…fii Domnul si stapanul meu…pentru totdeauna…” rand pe rand poti fi tot ceea ce doresti… si asta nu inseamna ca joci un rol…ca esti fatarnic… Cand intinzi o bucata de paine celui ce n-are sau ii dai un banut celui ce-l intalnesti la coltul strazii…in ochii lui si poate ca si-n interiorul tau simti ca esti un samaritean, un mic inger daca ai reusit sa aduci un zambet… cand ierti sau te rogi pentru cei din jur sau pentru dusmanii tai… tu poti fi un preot al inimii si finite tale …al inimii si finite celui ce-i daruiesti har… poti fi si-un professor daca-l inveti, si-un confident… si sigur cand treci prin atatea personaje …devii actor in filmul vietii tale... si sigur nut e simti un exponent al simulatiei sau o tendinta de-a fi altceva in ochii celor din jur…printr-o imagine deformata, rasturnata…
Da, sunt un judecator…atunci cand trebuie sa pedepsesc, sa pedepsesc cu masura si fara partinire, daruind dreptate… cand trebuie sa ascult sis a spun tu ai dreptate…tu nu… sau …nici unul nu aveti dreptate… sau esti obligat sa.. . . E BINE ATUNCI SA TE ROGI DOMNULUI SA NU GRESESTI…
Da, sunt un aparator, atunci cand trebuie sa ma ridic sis a spun: E nevinovat… Are dreptate… Nu-l pedepsiti…sau…a fost pedepsit pe nedrept… n-o sa mai faca… DOMNE CAT DE MULT PUTEM TRAI INTR-O ZI…CATE PERSONAJE PUTEM FI IN MAI PUTIN DE 24 DE ORE… Spuneam ca putem fi JUDECATORI…
Cea mai grea misiune este atunci cand trebuie san e judecam pe noi… Putem fi aspri sau toleranti… EU SPUN CA E MAI BINE SA FII ASPRU… DECAT SA TE JUDECA ALTII CU MULT MAI ASPRU SI POATE NEDREPT… si atunci ma-ntreb… ASTAZI AM FACUT CUIEVA UN BINE ? ASTAZI AM SPUS MACAR O VORBA BUNA CUIVA…? ASTAZI AM INGENUNCHEAT MULTUMINDU-I LUI DUMNEZEU PENTRU TOT CE MI-A DAT…? ASTAZI AM STIUT SA MA BUCUR DE INCA O ZI DE VIATA…? ASTAZI AM INTELES CA PE LANGA CEEA CE SUNT, CE DORESC SA FIU, PE LANGA CEEA CE AM PRIMIT IN INIMA MEA, IN SUFLETUL MEU…. NIMIC NU MERITA SA-MI DISTRUGA O ZI DIN VIATA… PENTRU CA MULTI, FOARTE MULTI CARE NU MAI SUNT …SI-AR FI DORIT …O ZI… ASTAZI AM RANIT CUMVA PE CINEVA… CU VOIA SAU FARA DE VOIA MEA, CU VORBA , CU FAPTA,…DACA DA…DE CE ? DACA NU…II MULTUMESC LUI DUMNEZEU CA NU MI-A SCOS ISPITA-N CALE, SAU CA MI-A DAT RABDARE IN TOATE… ASTAZI I-AM SPUS OMULI DRAG CE MULT IL IUBESC? DACA AM FACUT-O SUNT UN OM FERICIT CE MERITA IUBIREA CE I S-A DARUIT…
Doamne cat de multe se-ntampla-ntr-o zi…si cand te gandesti ca toate acestea se succced in mai putin de 24 de ore …pentru ca se-ntampla ca intr-o zi sa mai si dormi, sa mai si visezi…
Unii oameni au reusit sa-mi schimbe cursul vietii. I-am intalnit in momentele de cumpana ale vietii mele... oameni frumosi, oameni-inger, care au reusit sa-mi inalte sufletul prabusit. In preajma lor am mereu zambetul pe buze si toate grijile par a disparea din sufletul meu de muritor. Oameni simpli, cu dorinte marunte dar care s-au schimbat in momentul in care au invatat sa primeasca mai multa iubire decat pot duce si sa ofere mai multa dragoste decat e omeneste posibil. Oameni frumosi care ma fac atat de fericita. Am invatat sa fiu la randu-mi frumoasa. Pe masura ce am primit si am oferit iubire mi-au crescut aripi de inger. Micile bucurii ma inalta acum mai sus, micile necazuri nu mai pot sa ma doboare. Visul, speranta fac parte din viata mea. Am deschis si am inchis usi ale sufletului in secunde, ani, lacrimi si zambete. Am trait toata viata sub semnului neintelesului amar, ca sa pot sa-mi strabat restul drumului prin viata, avand curaj sa spun ce simt. Nu ma tem sa spun "te iubesc", nu mi-e rusine sa spun adesea "iarta-ma". Sunt lucruri care se vad cu ochii, se pot simti cu inima, dar nu se pot exprima in cuvinte. Suntem ca niste frunze in vant... gresesc ca as vrea sa fiu ultima frunza care atinge pamantul? Inchid ochii si ma las purtata de vant. Gandul neinfricat si neobosit cutreiera cararile infinitului si intorcandu-se acoperit de pulberea stelelor, tine nestinsa flacara pasiunii de a intelege, de a iubi.Publicat de coryta
- Nu eşti sătul de colindat prin stele,
Prin miliardele de ani-lumină
Cât zice-se că-i drumul pân'la ele,
Chiar cu închipuirea cea mai plină
De cosmos şi de cosmo-fantezii?
- Acolo-i ţelul marii poezii.
- Ce-i marea poezie? Vorbă-n vânt
Cu care ne-amăgim; comod cuvânt
Cu care lesne-acoperi ce nu ştii.
Mai bine să ne-ntoarcem pe pământ
Şi părăsind călătoria-n vid,
Să cultivăm grădina lui Candid,
Lăsând închipuirea să măsoare
Iluzia-n continuă mişcare
A ţelurilor drumurilor lungi,
La care să visezi, să nu ajungi...
Şi poate-aici s-ar întâmpla să fie
Şi mult râvnita mare poezie
Ispititoare –
Căci totul este vis şi căutare.
Este pe la sfârşitul lui august. Soarele pătrunde în ascunzişurile pădurii.Miresmele plutesc prin aerul umed.
Păşesc pe cărările codrului.Parcă îmi caut o parte din suflet.Pătrund prin diferite căi.Acum ştiu!Îmi caut fantezia.Vreau să o regăsesc aici,pe cărările bătrâne a pustiului.Copacii îmi şoptesc,dar cu sfială!Se simte aceasta stare sufletească apăsătoare.Parcă codrul e amorţit, şi vrea să revină la viaţă.
-Codrule,răsună vocea mea,ce ai pe suflet?
Se aude foşnetul frunzelor,un scârţâita ramurilor.Dar eu inteeg.Spune...:
-Fata mea,multe am pe suflet...Parca este ca o piatra..simt o oboseala crunta si ma simt singur,parasit...!
-Codrule,suflet de aur,de ce nu-ti gasesti linistea?Timpul trece,oamenii se schimba,numai tu ramai in spatiu etern!
-Singuratatea ma apasa!Pasarile pleaca,cuiburile cad,izvorul curge repede,dar eu,de mii de ani...raman pe loc,privesc schimbarile cu jale!...
-Dar vietatile padurii?Nu sunt o alinare pentru tine?
-Fata mea, micuta mea,eu sunt important pentru altii...cine stie cand vin sa ma taie?Dar nu asta ma intristeaza!..Aparentele....dar...lasa!..Vrei sa-ti spun o poveste?Spune-mi!Aiceva prieteni prin acest codru?
-Da!..O multime!Barba lunga,Barba-deasa,Plete-lungi,Frunze-vestejite si multi altii...
-Deci,am avut si eu un prieten.Era cel mai intelept si spunea povesti de suflet!Avea cel mai fin lemn!Dar,intr-o zi,au venit catva oameni si mi l-au luat.Mult l-am plans...Iar,in alta zi, vantul a purtat o carte pana aici!Cand am luat-o in ramuri,am simtit prietenul meu.Asa voi ajunge si eu!De aceea sunt trist!...
Trandafirul este una dintre cele mai frumoase flori. Este considerat o floare nobila si
nu de putine ori, floarea dragostei si a elegantei. Iata cateva legende despre aparitia trandafirului, despre culorile si spinii acestuia, stranse de gradinamea.ro si care cu siguranta vor capta atentia celor care aprecieaza aceste flori, asa cum s-a intamplat si cu mine.
Istoria trandafirului
Trandafirii au o istorie lunga si plina de culoare. Exista fosile ale trandafirilor, dovezi ca acestia exista de peste 35 de milioane de ani. In prezent sunt peste 30000 de specii de trandafiri. Cultivarea in gradina a acestor flori a inceput aproximativ cu 5000 de ani in urma si cel mai probabil in China.
Trandafirul este mentionat pentru prima oara intr-o insemnare sumeriana straveche. Textul spune ca un mic numar de arbusti a fost adusi de Regele Akkadian Sargon I, dintr-o expeditie militara intreprinsa dincolo de Tigru si plantati in gradina sa.
In Europa, responsabil cu aducerea trandafirului se pare ca este Alexandru cel Mare, care, dupa un razboi in Persia, a adus cu el nenumarate comori, printre care si trandafirul. Herodot este insa de parere ca nu Alexandru cel Mare, ci Midas, regele mitic, a adus floarea pe pamant grecesc.poza trandafir negru
Asiaticii sunt primii care au realizat primele incrucisari. Confucius scrie ca imparatul Chinei avea peste 600 de carti despre trandafiri, pentru a sti cum sa-si ingrijeasca florile preferate.
In Evul Mediu crestin, cea mai cunoscuta utilizare a trandafirului a fost aceea creata de Papa Leon al IX-lea, in secolul al XI-lea: el a initiat ceremonia trandafirului auriu, trimis anual unui monarh european ca semn al stimei si rasplata a faptelor apreciate de Sfanta biserica.
Trandafirul, floarea dragostei este asociata Afroditei. Unele povesti spun ca trandafirul a aparut din spuma marii odata cu zeita frumusetii, inconjurand-o ca o ghirlanda.
Alte legende spun ca trandafirul s-ar fi nascut dintr-un suras al lui Cupidon, iar spinii ar fi, de fapt, sageti metamorfozate ale zeului copil.
Un mit hindus spune ca doi dintre marii zei s-ar fi certat odata pentru ca nu se puteau pune de acord cu privire la cea mai frumoasa floare din lume. Vishnu (protectorul lumii) prefera trandafirul, iar Brahma (creatorul lumii) care nu vazuse niciodata o asemenea floare, prefera lotusul. Cand Vishnu i-a aratat pentru prima data un trandafir, rivalul sau a trebuit sa fie de acord ca nici floarea de lotus nu il putea intrece.
O legenda greceasca spune ca trandafirul ar fi fost destinat sa fie, inca de la nastere, cea mai frumoasa floare. Zeita florilor, Chloris, a creat trandafirul din trupul unei nimfe moarte, foarte draga ei, si a vrut ca noua floare sa nu aiba pereche pe lume. De aceea, i-a convocat pe ceilalti zei ca fiecare sa-i daruiasca cate ceva din atributele lor: Dyonissos i-a daruit parfumul ametitor, Cele 3 Gratii i-au dat stralucirea, veselia si farmecul, Zephyr, vantul de primavara, a dat la o parte norii pentru ca Apollo sa lumineze si sa-l infloreasca. La urma, Ares, zeul razboiului, i-a dat in dar spinii, pentru ca floarea sa isi poata apara frumusetea.
Despre spinii trandafirului, Zarathustra spune ca acestia sunt inventia diavoleasca a spiritului raului, Ahriman. O legenda romaneasca spune cam acelasi lucru: Dumnezeu a creat trandafirul, iar diavolul i-a facut spinii.
Exista diverse legende si referitoare la culorile trandafirilor. Se spune ca la inceput, trandafirul era numai alb si ca s-ar fi transformat in rosu atunci cand Jupiter a surprins-o pe Venus scaldandu-se intr-un lac inconjurat de trandafiri.
O alta legenta araba ne povesteste cum a aparut trandafirului galben: profetul Mahomed, aflat departe de casa, presimte ca sotia sa, Aisha, nu ii este credincioasa si cere in vis sfatul Arhanghelului Gavril.poza trandafir galben Acesta ii spune sa se intoarca acasa, sa-i spuna sotiei sa arunce din mana obiectul pe care il are si daca acesta isi va schimba culoarea, atunci va avea dovada necredintei. Aisha si-a intampinat sotul cu un buchet de trandafiri albi in mana, care au devenit galbeni atunci cand au atins apa lacului in care au fost aruncati.
Referitor la trandafirii rosii, persanii au o poveste locala: o privighetoare indragostita de un tradafir alb l-a imbratisat atat de strans, incat spinii i-au strapuns inima
si sangele a colorat in rosu floarea. Aceasta poveste persana trista l-a inspirat pe Oscar Wilde atunci cand a scris povestea “Privighetoarea si trandafirul”.
Trandafirul este considerat a fi cel mai expresiv simbol al iubirii, exprimand toate posibilele nuante pe care le poate lua sentimentul de dragoste: pasiune, suferinta, gelozie, etc.
Demult, in Italia, trandafirul era “floarea cererilor in casatorie”. Se spune ca indragostitul presara in fata casei iubitei sale petale de flori, iar daca a doua zi erau maturate, atunci declaratia era respinsa, iar daca insa petalele se gaseau tot acolo, nu mai ramanea decat sa se hotarasca ziua logodnei.
In acelasi timp, trandafirul mai inseamna si iubire tragica, despartire.
In Antichitate trandafirul era floarea funerara a femeilor. Pe mormintele sotiilor, romanii asezau flori zdrobite, simbol al inimii indurerate.
Tot la romani exista o sarbatoare a intregii comunitati in care se celebra ziua stramosilor, sarbatoare numita Rosalia, pentru ca trandafirul era floarea spiritelor. De la aceasta sarbatoare vine numele romanesc al Rusaliilor.
In afara de romani, si grecii, egiptenii si celtii cunosteau semnificatia funerara a florii. La celti, un arbust de trandafri alb, sadit pe mormantul celor dragi, simboliza pacea si fericirea in lumea de dincolo.
Datorita spinilor sai, trandafirul a devenit un simbol al patimilor lui Iisus, astfel ca trandafirul rosu semnifica martiriul.
Sfanta Maria este numita de catre catolici ROSA MYSTICA, si multi sfinti sunt infatisati in iconografia crestina catolica purtand flori de trandafiri in maini sau pe cap, in forma de coroana. In plus, statuile unor sfinti sunt impodobite cu ghirlande de trandafiri in zile de sarbatoare.
Printre alte numeroase simboluri ale florii, mai exista o semnificatie destul de ciudata: confidentialitate, secret sau tacere, care dateaza din epoca romana si care isi trage insemnatatea din evenimente reale, cum ar fi banchetele romane, care erau un bun
pretext pentru intruniri politice cu caracter secret si unde se puneau la cale aliante si comploturi. La aceste banchete, trandafirul juca un rol important: petale de trandafir erau raspandite peste tot, in havuzuri curgea apa de roze si toti invitatii se impodobeau cu trandafiri. Existau camere secrete pentru intruniri politice care erau si ele pline de roze. Tot ce se discuta aici avea un caracter confidential, de unde sintagma “sub rosa” (sub trandafiri), cu inteles de TAINA.
''Un singur trandafir poate tine locul unei gradini... si un singur pieten poate face cat intreaga lume''Leo F. Buscaglia
''Adevarata prietenie este ca un trandafir. Nu ne dam seama de frumusetea sa pana cand nu se pierde.''
''Trandafirul ne vorbeste discret despre iubire, intr-o limba cunoscuta numai de inima.''
''Frumusetea lipsita de virtute este ca un trandafir fara parfum.''
''Nu fiti tristi ca trandafirul isi pierde petalele... La fel ca in viata, unele lucruri trebuie mai intai sa paleasca, pentru ca apoi sa renasca.''
''Viata este ca o gradina de trandafiri. Aveti grija la ghimpi si tineti la indemana insecticidul.''
''Frumusetea trandafirului si gingasia crinului nu umbresc farmecul simplu al narcisei sau parfumul violetei. Daca fiecare floare ar fi fost un trandafir, de exemplu,primavarasi-ar fi pierdut farmecul.''Therese of Lisieux
''Omul este mai tare decat fierul, mai puternic decat piatra si mai fragil decat trandafirul.''proverb turc
''Optimistul vede trandafirul, nu ghimpii sai; pesimistul vede numai ghimpii, uitand de trandafir.''Kahlil Gibran
''Cel care vrea un trandafir trebuie sa fie atent la ghimpi.''proverb persan
''Unul din cele mai rele lucruri legate de natura umana este ca tindem sa uitam sa traim. Visam cu totii la nu-stiu-ce gradina magica cu trandafiri in loc sa ne bucuram de trandafirii care cresc chiar in fata casei noastre.''Dale Carnegie
Prin cântecul Copacului din Vârf Se-aude-un sunet de Cristal şi Puf… Şi Pasul Treptelor din Templu tot Răsună… Şi Pasul Tot s-asculte se adună…
Pas de copil, călugăr, de zeiţă, zeu Aleargă c-au văzut un Curcubeu… Şi nu unul pe Cer, ci chiar în templul lor Şi Pasul şi-l grăbesc, şi Toţi Acolo vor…
Şi Pas de Pas, pe lângă Sunet, Curcubeu… Ei mai aud şi-un glas de Dumnezeu… Ce a Deschis Azi Cerul s-audă Glasul Lui Toţi care vor s-atingă Minunea Templului…
Şi Cei ce-au înţeles al Tatălui Cuvânt În Templu au ajuns, n-au fost opriţi de vânt Uşor s-au apropiat de Colţul Luminat… Să vadă prin Cine azi Pământul e Salvat…
Căci înainte de-a veni la Templul Viu Ei au văzut Întreg Pământul Auriu… Şi cum tot omul Cununa a primit… Şi cum întreaga Existenţă s-a Sfinţit…
Şi-aşa spre Templu s-au pornit S-atingă Sufletul Ce Lumea a desăvârşit. Şi iată-i la intrare cu slaba lor credinţă Când văd în faţa lor, doar o Fetiţă…
Cine nu va-nţelege Tot Ce-I Simplu Nu va vedea Fetiţa Cea din Templu…
Şi Cine va-nţelege că şi din Soare ninge, Îndată pe Acela, Fetiţa-l va Atinge… “ De Alessia Ana Maria Socaciu
Shakespeare a spus:
Intotdeauna m-am simt fericit, sti de ce?
Pentru că nu aştept nimic de la nimeni , aşteptările întotdeauna rănesc...
Viata este scurta , iubeste-ti viaţa ta ... fi fericit /a...si zimbeste , te rog , traieste doar pentru tine şi:
Înainte de a vorbi, asculta
Înainte de a scrie, gindeste
Înainte de a cheltui, ciştiga
Înainte de a te ruga, iartă
Înainte de a răni,simte
Înainte de a uri, iubeste
Înainte de a renunta, incearca
Înainte de a muri, traieste ...
Asta e viata ...
Simte, traieste,iubeste si lasa-te iubit